Nyhed

Nu lanceres Anbefalinger for god ledelse 

Den 4. februar præsenterer Frivilligrådet og Komiteen for god ledelse i den frivillige sociale sektor Anbefalinger for god ledelse i den frivillige sociale sektor. Det sker ved en digital lancering. 

De 6 temaer

Der er ikke længe til, at Frivilligrådet og Komitéen for god ledelse i den frivillige sociale sektor kan præsentere de længe ventede Anbefalinger for god ledelse i den frivillige sociale sektor. 

Helt nøjagtigt lanceres anbefalingerne ved et digitalt arrangement torsdag den 4. februar 2021 kl. 16.00-17.00. 

"Anbefalingerne for god ledelse i den frivillige sociale sektor handler om at skabe tillid – både til selve organisationen og til de tilbud, som organisationen udbyder til samfunds mest udsatte borgere. Det handler om at tilvejebringe et værktøj, som kan videreudvikle organisationerne, så de bliver endnu bedre til det, de allerede er gode til," lyder det fra Mads Roke Clausen, formand for Frivilligrådet og Komitéen for god ledelse i den frivillige sociale sektor.  

Forud for lanceringen af de endelige anbefalinger er års arbejde med at udforme den med øje for sektorens særlige forhold og med målet om at skabe et værktøj til at styrke sektoren og fremme veldrevne og bæredygtige organisationer. 

 

Lær anbefalingerne bedre at kende 

Mens vi venter på, at Anbefalingerne for god ledelse i den frivillige sociale sektor lanceres i begyndelsen af februar, så har du muligheden for at blive klogere på, hvad anbefalingerne handler om, og hvordan de kan bruges i videoen nedenfor. 

 

Kom med til den digitale lancering med sang og musik! 

På dagen vil formand for Frivilligrådet og Komitéen for god ledelse i den frivillige sociale sektor, Mads Roke Clausen, stå for præsentationen af de endelig anbefalinger og det første af flere hjælperedskaber, nemlig ”Følg eller forklar”-skemaet.

Både anbefalingerne og skemaet vil efter lanceringen være tilgængelige på Frivilligrådets hjemmeside.

Foruden selve præsentationen vil der også være sang og musik, når Michael Falch underholder. Foruden at være sanger, sangskriver, forfatter og skuespiller, så står han også bag foreningen De Vildeste Fugle, som er et socialt initiativ der hjælper børnefamilier, der er plaget af alkoholrelaterede problematikker. Michael Falch vil derfor både synge et par sange og fortælle om det vigtige arbejde, som De Vildeste KomFugle laver. 

”Jeg glæder mig helt utroligt meget til at præsentere Anbefalingerne for god ledelse i den frivillige sociale sektor. Vi har været i gang med udformningen i så lang en periode og i fællesskab med sektoren selv, som gennem årene har efterspurgt et redskab som dette, og derfor er det ekstra spændende endelig at præsentere resultatet. Og med det musikalske indslag er jeg overbevist om, at vi får skudt anbefalingerne afsted på den helt rigtige måde” lyder det fra Mads Roke Clausen. 

Tilmeld dig online lanceringen

Hjerte med frivillige mennesker som god ledelse handler om

 

Anbefalingerne handler om at skabe åbenhed og tillid 

Mere gennemsigtighed. Tydelig rolle- og ansvarsfordeling. Mere tillid. 

Det er i grove træk formålet med at tage Anbefalingerne for god ledelse i den frivillige sociale sektor i brug i landets mange frivillige sociale organisationer. Anbefalingerne sigter nemlig på at tydeliggøre bestyrelsens opgaver og ansvar i forhold til ledelsen, understøtte den interne udvikling i organisationen, sikre trivslen for de ansatte i organisationen samt forberede bestyrelsen på morgendagens udfordringer og muligheder.

”Den frivillige sociale sektor er i høj grad drevet af viljen til at gøre en forskel for og med sårbare og udsatte medborgere. Samtidig med det, ønsker bestyrelserne også at skabe veldrevne organisationer og fremme et højt kompetenceniveau blandt ledere, medarbejdere og frivillige. Det kræver jo, at bestyrelsen prioriterer god ledelse med alt, hvad det indebærer, og her håber vi, at anbefalingerne bliver dét redskab, som kan understøtte dét arbejde og den fortsatte udvikling af bæredygtige organisationer,” fortæller Mads Roke Clausen. 

Derfor er Anbefalingerne for god ledelse i den frivillige sociale sektor målrettet bestyrelserne, da det i sidste ende er deres ansvar, at organisationen er veldrevet og bæredygtig, at organisationens formål bliver opfyldt, at de ansatte og de frivillige trives, og at der er et godt samarbejde mellem bestyrelsen og den daglige ledelse.

Læs mere om projektet bag Anbefalingerne for god ledelse i den frivillige sociale sektor