Partnerskab om unge uden job og uddannelse

På denne side kan du finde mere information om partnerskabet om unge uden job og uddannelse.

Partnerskabet, der skal afprøve en ny model for tværsektorielle partnerskaber med særligt fokus på unge uden job og uddannelse, løber indtil 2025. Det er igangsat af forligskredsen bag SSA-reserveaftalen for 2022-25 og tager udgangspunkt i Anbefalingerne til en Civilsamfundsstrategi. Formålet er at introducere en ny tilgang til dannelse af tværsektorielle partnerskaber og samtidig definere og fremme indsatser, der kan hjælpe unge, som ikke er i job eller uddannelse.

Viden baner vejen

Partnerskabet bygger på en solid basis af forsknings- og erfaringsbaseret viden. VIVE har udarbejdet en forskningsbaseret indsamling, der fremhæver, at unge ikke udgør en ensartet gruppe. Derudover har Frivilligrådet gennemført en erfaringsbaseret vidensindsamling baseret på blandt andet bilaterale møder, dybdegående interviews med aktører på tværs af sektorer samt workshops med relevante interessenter, der har dybt kendskab til gruppen.

Frivilligrådet har også været i dialog med aktører, der enten har igangsat initiativer for målgruppen eller har fokus på strukturerne omkring denne gruppe.

Aktører i partnerskabet om unge uden job og uddannelse

Ud over Frivilligrådet, som er tovholder for partnerskabet, deltager repræsentanter fra Dansk Arbejdsgiverforening, Danmarks Almene Boliger, En Vej Til Alle, Headspace, Ungdommens Røde Kors, Sammenslutningen af Unge Med Handicap, Dansk Ungdoms Fællesråd, Kommunale Velfærdschefer, Modstrøm og Lær for Livet i partnerskabet.

 

Kontakt

Maria Frederiksen Rådskoordinator

Maria Frederiksen

Rådskoordinator

maf@frivilligraadet.dk