Nyhed

Frivilligrådet i corona-partnerskaber

Frivilligrådet er med i regeringens nye partnerskaber, som fokuserer på genåbningsaktiviteter efter coronanedlukningen.

Efter mange ugers nedlukning på grund af coronavirus blev det i maj muligt at genåbne dele af socialområdet. I den forbindelse oprettede regeringen tre partnerskaber med aktører fra både den offentlige, den private og den frivillige sektor.

I de to partnerskaber, der skal fokusere på genåbningsaktiviteter for udsatte børn og for udsatte voksne, sidder Frivilligrådet med. Her vil rådet arbejde for gode strukturelle vilkår, så de frivillige sociale organisationer kan hjælpe de mest udsatte bedst muligt, forklarer formand for Frivilligrådet Mads Roke Clausen.

”I Frivilligrådet har vi en særlig opgave med sørge for, at de organisationer, som når ud til de allermest udsatte og hjælper dem i en særligt sårbar tid, også har gode rammer at gøre det inden for. Det bliver vores vigtigste opgave,” siger Mads Roke Clausen.

Derudover vil Frivilligrådet også sørge for at tænke de lokale perspektiver ind i diskussionerne, som i mange tilfælde naturligt vil have fokus på opgaven på landsplan.

Begge partnerskaber har til formål at udveksle gode ideer og udfordringer i forhold til målgruppen under genåbningen. De gode erfaringer skal for begge partnerskabers vedkommende indgå i en portal hos Socialstyrelsen. Derudover skal der udarbejdes input til en ensomhedsstrategi.