Nyhed

Mød Frivilligrådet på Folkemødet

Fra torsdag den 17. juni til søndag den 19. juni løber Folkemødet igen over stablen. Frivilligrådet deltager igen i år, og herunder kan du se, hvilke debatter du kan møde formanden i.

Skal du på Folkemødet i år? Så er der god mulighed for at møde formanden for frivilligrådet, Anna Bjerre, når hun deltager i debatter, hvor emnerne spænder fra partnerskaber i civilsamfundet til lokale fællesskaber.

Partnerskaber i civilsamfundet

Civilsamfundet bliver i stadig større grad tænkt ind i at løfte samfundets problemstillinger og komplekse opgaver. Men er civilsamfundet overhovedet gearet til at løfte opgaven med partnerskaber på lokalt, regionalt og nationalt niveau? Og hvilke udfordringer ligger der forud?

Følg med når Frivilligrådet, Center for frivillig socialt arbejde, Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark og Ventilen diskuterer om partnerskaber er fremtidens vej til velfærdssamfund eller blot en skrivebordsillusion. Anders Buhelt fra Akademiet for social innovation er moderator.

Deltagere

  • Anna Bjerre, Formand, Frivilligrådet
  • Laura Auken, Centerchef, Center for frivilligt socialt arbejde
  • Casper Danø, Direktør, Frivilligcentre og selvhjælp Danmark
  • Rillo Rud, Direktør, Ventilen

Fredag d. 17. juni kl. 10.00 – 10.45,  A13 – Mur for alle, Danchells Anlæg

Samspillet mellem civilsamfundet og kommunerne

headspace er i dag til stede i 28 kommuner i et unikt samspil med de enkelte kommuner. Fremskudte kommunale medarbejdere i de enkelte headspace-centre brobygger børn og unge videre til kommunale indsatser, hvis det er behovet. Samarbejdet bidrager til større gensidighed viden om indsatser, arbejdsform og tilgange til børn og unges mistrivsel. Ikke mindst bidrager samarbejdet til, at børn og unge hurtigere får den rigtige hjælp. Ikke desto mindre er headspace et tilbud kommunerne kan vælge til og fra. Derfor kræver det hvert år blod, sved og tårer at blive på det kommunale budget. Det samme gør sig gældende for en række andre civilsamfundstilbud. Hvordan får vi etableret mere ligeværdige partnerskaber mellem kommuner og civilsamfundet? Hvordan får vi udbredt de gode samarbejdsmodeller til alle landets kommuner? Özlem Cekic faciliterer debatten og søger de svar, som kan bringe ny energi til samarbejdet mellem civilsamfundet og kommunerne.

Deltagere

  • Anna Bjerre, Formand, Frivilligrådet
  • Ditte Reedtz, Direktør, Mentorbarn - Relationer for livet
  • Martin Damm, Formand KL / Borgmester Kalundbogr, KL / Kalundborg Kommune
  • Benedikte Kiær, Borgmester i Helsingør, Bestyrelsesformand i Det Sociale Netværk / headspace Danmark
  • Simon Hansen, Borgmester i Guldborgsund Kommune, Guldborgsund Kommune

Fredag d. 17. juni kl. 11.30 – 12.30,  J27, Kæmpestranden

Hvordan skaber vi stærke lokale fællesskaber?

Svære tider kræver at vi står sammen, og at Danmark løfter i fællesskab. Det er især vigtigt lokalt, hvor stærke lokale fællesskaber mange steder er nøglen til at løse lokale og centrale problemer. Danmark er et foreningsland og der findes allerede mange lokale fællesskaber som i disse tider træder i karakter. Men er det nok? Og hvad kan vi gøre for styrke og at skabe flere nye lokale fællesskaber.

Deltagere

  • Anna Bjerre, Formand, Frivilligrådet
  • Maria Beck-Tange, Kædedirektør, Coop Danmark
  • Steffen Damsgaard, Formand, Landdistrikternes Fællesråd

Fredag d. 17. juni kl. 15.00 – 15.45,  K4 – Coop Eventtelt, Kirkepladsen