Nyhed

Nu er Anbefalingerne for god ledelse offentliggjort  

Torsdag den 4. februar kunne Komitéen for god ledelse i den frivillige sociale sektor endelig præsentere Anbefalinger for god ledelse ved en digital lancering, hvor bl.a. Astrid Krag sendte opbakning til sektorens nye redskab. 

Et par minutter til sending. Skærm, kamera og lys er klar. Guitaren er stemt. Og de sidste deltagere er ved at ankomme til det digitale rum for dagens lanceringsarrangement.

”Velkommen alle sammen,” lyder det fra Astrid Læssø ved lanceringens begyndelse. ”Velkommen til præsentationen af Anbefalinger for god ledelse i den frivillige sociale sektor. 

Mads Roke og Astrid Læssø præsentere anbefalinger for god ledelse på computerskærm

Torsdag eftermiddag kunne Mads Roke Clausen, formand for Frivilligrådet og Komitéen for god ledelse i den frivillige sociale sektor, langt om længe præsentere et hjertebarn, nemlig Anbefalinger for god ledelse i den frivillige sociale sektor. 

Med både eksempler på konkrete anbefalinger, uddybende spørgsmål til processen med at udforme dem og spørgsmål fra deltagerne kom Mads Roke Clausen godt rundt om de 17 anbefalinger fordelt på seks temaer. 

”I lang tid har jeg sammen med Komitéen for god ledelse i den frivillige sociale sektor arbejdet hårdt for at finde frem til de rette anbefalinger for, hvordan frivillige sociale organisationer ledes bedst. Mit hjerte banker for det her projekt, og jeg håber derfor, at hele sektoren vil tage lige så godt imod anbefalingerne, som de godt 200 deltagere ved den digitale lancering har gjort,” lyder det fra Mads Roke Clausen. 

Hent Anbefalinger for god ledelse i den frivillige sociale sektor

 

Politisk opbakning til anbefalingerne  

Efter præsentationen af anbefalingerne havde Social- og ældreminister Astrid Krag sendt en hilsen både til Komitéen og til de frivillige sociale organisationer. Her glædede ministeren sig over anbefalingernes offentliggørelse, som har politisk opbakning.

Astrid Krag video til lancering af GG

”Nu gælder det om at få anbefalingerne bredt ud i hele landet til glæde og gavn for både store og små organisationer. Det arbejde støtter vi fra politisk side, og det har vi også afsat penge til. Jeg håber, at anbefalingerne vil hjælpe jer hver især til at gøre det, som I i forvejen gør så godt og gøre en forskel for dem, som ikke får den rigtige hjælp andre steder, men som har behov for hjælp og gode relationer,” lyder det fra Astrid Krag i videoen. 

Og der er generelt bred opbakning til anbefalingerne i den sociale sektor, som også har været inddraget undervejs i processen med at udforme anbefalingerne. Det stod både klart ved lanceringen torsdag, hvor der i chatten blev sendt både ros, opbakning samt glædesbeskeder, og fredag morgen, hvor Altinget Civilsamfund bragte en nyhed om lanceringen. Heri gav Civilsamfundets Brancheforening og Bikubenfonden udtryk for, at de har set frem til offentliggørelsen af anbefalingerne, som forhåbentligt vil medføre bedre og mere gennemsigtigt bestyrelsesarbejde samt inspiration til et mere systematisk arbejde med ledelse. 

Læs Altingets nyhed om Anbefalinger for god ledelse 

 

Det er godt set, at det handler om at skabe tillid

Gennemsigtighed, værdi, trivsel og tillid er nogle af nøgleordene for anbefalingerne, som forhåbentligt bliver et givende redskab for bestyrelser i frivillige sociale organisation, når de fremover skal arbejde med at reflektere over og gøre sig selv bevidst om, hvordan organisationen bedst drives. 

Og netop det at skabe tillid er noget, som Astrid Krag bider mærke i:

”Jeg synes også, det er godt set af Frivilligrådet og Komitéen, at god ledelse har en afgørende betydning for befolkningens tillid til organisationerne. Folk skal kunne have tiltro til, at de frivillige sociale organisationer bliver ledt på en måde, så deres penge bliver forvaltet fornuftigt og så de gør en reel forskel for de socialt udsatte og sårbare borgere,” fortæller social- og ældreministeren.  

 

Musikalsk Falch og Vilde Fugle 

Torsdagens lancering bød også på en særlig gæst, som ikke blot lever af at spille musik og optræden, men som også bruger en del af sine vågne timer på at gøre en forskel for nogen af samfundets udsatte borgere. 

Michael Falch fortalte om den almennyttige forening De Vildeste Fugle, som han stå bag. Foreningen har til formål at yde støtte til børnefamilier, hvor en forælder har alkoholproblemer samt give både forælder, pårørende og ikke mindst børnene en mulighed for at få mere hjælp og evt. komme i en seriøs behandling, som de ikke selv har økonomi til. 

Michael Falch spiller guitar i et studie, set fra computer i redigeringslokale

Med sangene ”De Vildeste Fugle” og ”Nær” satte Michael Falch således et par afsluttende ord og stemning på dagen og på det, som frivillighed handler om; nærhed og omsorg – selv med afstand. 

Læs mere om Good Governance-projektet og anbefalinger for god ledelse i den frivillige sociale sektor

Kontakt

Billede af Laura Høvring Møller, fuldmægtig i Frivilligrådet (På barsel)

Laura Høvring Møller

Fuldmægtig

lhm@frivilligraadet.dk