Nyhed

Personligt oplæg om Anbefalinger for god ledelse giver stof til eftertanke

Projektleder Laura Høvring Møller var inviteret til at holde oplæg om Anbefalingerne for god ledelse i den frivillige sociale sektor for CFSA’s netværk for konsulenter i landsdækkende frivillige sociale organisationer. Oplægget gav især bedre forståelse for rammesætningen af anbefalingerne og deres levende proces.

Der var god stemning og masser af spørgsmål, da CFSA’s netværk for konsulenter i landsdækkende frivillige sociale organisationer gjorde brug af et af Good Governance-projektets hjælpeværktøjer, nemlig muligheden for at få et personlig oplæg af projektleder Laura Høvring Møller. Ved dagens digitale oplæg blev der fortalt uddybende om anbefalingerne, baggrunden bag og inspiration til arbejdet med dem.

”Det fungerede rigtig godt at have et kort oplæg og god tid bagefter til at komme i gang med dialog om anbefalingerne. Vi havde været materialet igennem på forhånd, så vi var helt klar til at gå i dybden. Det var gode slides, og oplægget var virkelig fint formuleret af Laura”, fortæller Mette Wang, der er koordinator for CFSA’s netværk for konsulenter i landsdækkende frivillige sociale organisationer.

Deltagerne på netværksmødet sad fysisk sammen, mens Laura Høvring Møller var med på en zoom forbindelse med et oplæg på 15 minutter og derefter 15 minutter til spørgsmål samt input.

Undervejs i oplægget kom Laura Høvring Møller forbi baggrunden for anbefalingerne og ønsket fra komitéen for god ledelse om at udarbejde en værktøjskasse, som bestyrelser kan bruge til at reflektere over, hvad der fungerer godt i deres organisationer, og hvad der kan forbedres.

”Corona er et godt eksempel på, at man hurtigt kan blive meget udfordret som frivillig social organisation. Tanken er, at hvis man allerede reflekterer over anbefalingerne, så står man meget stærkere og klar til de udfordringer, der kan komme”, fortalte Laura Høvring Møller under oplægget.

Oplægget gav også indblik i processen omkring at udarbejde anbefalingerne – udvælgelse af komitéen fra sektoren samt høringer, interviews og dialogmøder. 

Deltagerne havde på forhånd forberedt spørgsmål om alt fra målgruppen for anbefalingerne, hvordan anbefalingerne kan tænkes sammen med egne retningslinjer i større organisationer, komitéen og deres drøftelser, de nye hjælpeværktøjer samt hvordan anbefalingerne stadig er en levende proces.

Især forståelsen for, at ønsket om et fælles sæt anbefalinger opstod i den frivillige sociale sektor, og at sektoren selv har udarbejdet anbefalingerne, faldt i god jord ved deltagerne, fortæller Mette Wang:

”Jeg kunne mærke på konsulenterne bagefter, at de virkelig havde haft en oplevelse a la ’Okay, det er det her, anbefalingerne er forankret i.’ At få baggrunden med for anbefalingerne gav en ny bevidsthed om rammesætningen og forståelse af formålet. Så det var en rigtig god indføring i baggrunden for anbefalingerne og det fremadrettede arbejde.”

Enhver frivillig social organisation har mulighed for at anmode om et oplæg om anbefalingerne eller anden personlig vejledning af projektleder Laura Høvring Møller. Ring eller skriv for at høre nærmere. 

Fuldmægtig Laura Høvring Møller

Kontakt

Billede af Laura Høvring Møller, fuldmægtig i Frivilligrådet (På barsel)

Laura Høvring Møller

Fuldmægtig

lhm@frivilligraadet.dk