Nyt frivilligråd ser dagens lys i Vallensbæk

Danmark har fået et nyt lokalt frivilligråd i Vallensbæk, hvilket får det samlede antal af råd på landsplan til at stige til 38. Samarbejdet i rådet handler om, at vi i kommunens foreningsliv bliver endnu bedre til at spille hinanden gode, siger den nyudpegede formand.

De frivillige skal have en stemme ind kommunen. Det er et af formålene med det nye frivilligråd i Vallensbæk, hvor man i højere grad vil sætte frivillighed på dagsordenen. 

– Frivillige er grundlaget for et rigt og mangfoldigt kultur- og fritidsliv, og vi ved, at de frivillige allerede løfter en kæmpe opgave rundt i kommunen. Det ønsker vi i høj grad at støtte op om – og skabe dialog om, lyder det fra formanden for rådet, Morten Schou. Ud over sin rolle som formand i rådet sidder han i kommunalbestyrelsen og har været med til arbejde for et frivilligråd.

Konkret har man i Vallensbæk valgt at oprette et Forenings- og frivillighedsudvalg, som erstatter Folkeoplysningsudvalget. At udvalget bliver karakteriseret som et frivilligråd er blandt andet grundet det tætte samarbejde med de frivillige i kommunen.

– Samarbejde er i høj grad en grundsten for arbejdet i rådet. Derfor er vores første opgaver at blive klogere på de frivilliges problemstillinger her i kommunen, og at blive kalibreret som råd, så vi griber samarbejdet med de frivillige aktører an på bedst mulig vis, lyder det fra Morten Schou, som fortsætter:

– Vi ønsker at finde nye muligheder for udvikling og sikre indflydelse hos de frivillige. Af samme grund vægter vi dialog højt, og vi håber, at vi kan hjælpe med at give de frivillige en stemme ind i kommunen og sparke nogle døre ind, hvis der er behov for det.

Ifølge Morten Schou er der allerede et godt fundament for det videre samarbejde mellem rådet og frivillige aktører i kommunen.

– De frivillige foreninger i kommunen klarer sig godt, hvilket giver os et godt grundlag at starte på. Der ligger jo meget viden ude hos de frivillige og i foreningerne, og det er vigtigt, at vi griber det an på deres vilkår. Det handler om, at vi kan og skal spille hinanden gode, afslutter Morten Schou.

Læs mere om det nye råd her: https://www.vallensbaek.dk/politik/oevrige-udvalg-raad-og-naevn/forenings-og-frivillighedsudvalget