Nyhed

Valgprocessen frem mod et nyt Frivilligråd er nu skudt i gang!

Social- og ældreminister Astrid Krag godkendte i sidste uge de nye reviderede vedtægter for Frivilligrådet. Det markerede samtidig startskuddet for valget til et nyt Frivilligråd, der efter planen tiltræder d. 1. april 2022.

Frivilligrådets sekretariat kunne i starten af denne uge sende information om valget af et nyt Frivilligråd ud til de i alt 122 opstillings- og stemmeberettigede organisationer og foreninger. Således er processen frem mod at finde nye - valgte eller genvalgte - medlemmer til det nye råd sat i gang.

Det nye råd vil bestå af 11-12 medlemmer. Otte medlemmer vælges af den frivillige sociale sektor ved en direkte valghandling blandt foreninger og organisationer. Det er denne proces, der nu er sat i gang. Fire medlemmer vælges fra de ”store” og fire medlemmer fra de ”små” foreninger og organisationer (se oversigt nedenfor).

Derudover udpeger ministeren rådets formand og næstformand. Kommunernes Landsforening og Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark (FriSe) indstiller hvert ét medlem.

Hvem kan stille op og stemme – og hvad er planen?

De i alt 122 opstillings- og stemmeberettigede organisationer er udvalgt af social- og ældreministeriet på baggrund af, om de har modtaget midler fra puljen ULFRI i 2019, 2020 og 2021, samt 10 øvrige organisationer. Puljen er en del af udlodningsmidlerne, der hvert år uddeles via Socialstyrelsen til de landsdækkende frivillige sociale foreninger og organisationer.

De 122 organisationer har nu indtil 13. februar til at melde kandidater til valget ind til Frivilligrådets sekretariat, der i samarbejde med Rambøll Management, står for afviklingen af valghandlingen.

Selve valghandlingen forventes påbegyndt medio februar og alle stemmer skal være afgivet senest d. 1. marts 2022. Valgets resultater offentliggøres af Social – og Ældreministeriet i slutningen af marts.

Mere info:

  • Find Frivilligrådets nye vedtægter – gældende fra 1. april 2022, her.

Har du spørgsmål til valget af et nyt Frivilligråd?

Social- og Ældreministeriets liste over de opstillings- og stemmeberettigede organisationer:

Kontakt

Billede af Maja Panduro Kyk, Kommunikationschef

Maja Panduro Kyk

Kommunikationschef

mpk@frivilligraadet.dk