Nyhed

Får I nyt frivilligråd i 2022?

Flere lokale frivilligråd følger valgperioden for kommunalvalget. Derfor vil der til næste år starte en del nye råd op. Det er vigtigt at sætte fokus på en god opstart. I januar vil Frivilligrådet derfor sende jer en opstartspakke med brugbare værktøjer. Materialet kan også bruges af erfarne rådsmedlemmer som en genopfriskning.

Det nationale Frivilligråd vil gerne opfordre alle kommuner og råd til at tage godt imod nye frivilligrådsmedlemmer. Det er vigtigt at få lavet en god opstart, hvad enten det er hele rådet, som bliver udskiftet eller kun enkelte medlemmer. 

Til januar 2022 vil alle frivilligråd modtage en opstartspakke fra det nationale Frivilligrådet. I opstartspakken vil der bl.a. være en guide til, hvordan man kommer godt i gang med arbejdet i ens frivilligråd. I kan også glæde jer til at blive klædt på til, hvad det indebærer at være frivilligrådsformand eller frivilligrådsmedlem. Materialerne vil også være tilgængelige på Frivilligrådets hjemmeside. 

Mange kommuner og frivilligråd vil sikkert allerede have gjort sig overvejelsen om opstarten af et nyt råd, og hvordan nye rådsmedlemmer skal introduceres til arbejdet i de lokale frivilligråd. Måske nogle allerede har en plan herfor. Alligevel kan det være rart at få nogle input ude fra.  

Vi ved, at ikke alle frivilligråd er ens og der vil være lokale forskelle, så husk at tilpasse eller supplere materialet med, hvad der er relevant at vide i netop jeres kommune og frivilligråd. Udskiftes dit frivilligråd ikke eller er du et erfarent rådsmedlem kan du bruge materialet som en genopfriskning.

Har du ønsker, ideer er input til opstartspakken, kan du kontakte Ninna Henriksen.

Missing indholdselement.