Nyhed

Høring på Christiansborg om rammevilkår og finansiering udskydes

Høringen om rammevilkår og finansiering den 31. august 2023 udskydes

Arrangørgruppen må med stor beklagelse udskyde høringen på Christiansborg om rammevilkår og finansiering. Det sker, da social- og boligministeren har indkaldt alle socialordførere til møde i samme tidsrum.

Vi arbejder frem mod en ny høringsdato og melder ud, når denne er på plads. Har du været tilmeldt eller stået på venteliste til høringen, vil vi kontakte dig, når en ny dato ligger fast.

Vi har været overvældet over den store interesse for høringen, som understreger vigtigheden ved emnet. Derfor vil vi forsøge at finde et større lokale med mulighed for flere deltagere, når den nye høring finder sted. 

Den oprindelige tekst til høringen

Den 31. august fra kl. 10.00-13.00 afholder Frivilligrådet – sammen med Danske Handicaporganisationer, Rådet for Socialt Udsatte, Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark og Civilsamfundets Brancheforening – en politisk høring på Christiansborg. Moderaternes civilsamfundsordfører Karin Liltorp er vært. 

Landets frivillige sociale organisationer hjælper nogle af landets mest udsatte borgere og bidrager til løsningen af velfærdssamfundets udfordringer. Alligevel er organisationernes finansiering et stort kludetæppe af uforudsigelige statslige puljer, udlodningsmidler, kommunale midler og SSA-reservemidler. Det er uholdbart. 

Derfor afholder Frivilligrådet sammen med vores gode partnere bag anbefalingerne til en civilsamfundsstrategi en høring med fokus på rammevilkår for og finansiering af civilsamfundet.

Frivilligrådets formand Anna Bjerre udtaler om arrangementet:

At grundfinansiering blev skrevet ind i regeringens regeringsgrundlag er helt afgørende for et fremtidigt bæredygtigt civilsamfund i Danmark. Den 31. august bliver en milepæl på vejen mod at få finansieringsmodellen på plads. Jeg ser frem til gode drøftelser om, hvordan vi forbedrer rammevilkår og finansiering for det danske civilsamfund, så vi kan bidrage endnu mere til at løse samfundets store sociale udfordringer,” siger Anna Bjerre og fortsætter:

”Jeg vil gerne sende en stor tak til Karin Liltorp for at være vært ved arrangementet – og til vores gode partnere i Danske Handicaporganisationer, Rådet for Socialt Udsatte, Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark og Civilsamfundets Brancheforening for godt samarbejde med få stablet høringen på benene.”

Høringen finder sted den 31. august kl. 10-13 på Christiansborg.

Programmet kan ses her 

Alle pladser til høringen er besat. 

Kontakt

Billede af Laura Høvring Møller, fuldmægtig i Frivilligrådet (På barsel)

Laura Høvring Møller

Fuldmægtig

lhm@frivilligraadet.dk