Nyhed

Konference om lokale frivilligråd blev en stor succes

Tirsdag den 22. oktober afholdt Frivilligrådet konference i Middelfart. Omdrejningspunktet var lokale frivilligråd.

”Det lyder måske lidt selvfedt, men jeg synes faktisk, jeg er blevet bekræftet i, at vi er på vej i den rigtige retning, og at vi gør noget godt.”

Sådan lød det fra Nanna Vejbæk, Bestyrelsesmedlem i Aalborg Frivilligråd, da Frivilligrådets konference, Lokale Frivilligråd i dag og i morgen, tirsdag den 22. oktober 2019 var veloverstået.

Dagen bød på spændende oplæg og lærerige workshops, hvor de godt 70 deltagende fik rig mulighed for både at indsamle ny viden, dele ud af gode erfaringer og netværke.

Vil du læse opsamlingen fra konferencen? Så klik her.

Blandt oplægsholderne på dagen var bl.a. formand i Frivilligrådet, Mads Roke Clausen, der åbnede konferencen med en tale om vigtigheden af lokale frivilligråd og deres samarbejde med kommunerne.

”Sammen skal vi give frivilligheden en endnu stærkere stemme i fremtiden – det er derfor, vi samlet her i dag. Så tusind tak, fordi I vil være med til det,” sagde formanden og fortsatte:

”Som et lokalt frivilligråd er det jeres altoverskyggende opgave at stå på vagt om de gode vilkår og rammer, der gør frivilligt arbejde muligt, og samtidig være konstruktive sparringspartnere for jeres kommunalbestyrelse. Alt sammen, så den frivillige sociale sektor kan vokse sig større og stærkere.”

Også Hans Stavsnager, borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, var til stede som oplægsholder på dagen, og han lagde i sin tale vægt på, hvordan lokale frivilligråd fra en borgmesters synspunkt bedst får indflydelse.

Efter dagens oplæg og workshops rundede Mads Roke Clausen dagen af, og formanden i Frivilligrådet lagde særligt sit fokus på, hvor højt vidensniveauet havde været, og at de lokale frivilligråd fortsat skal være en afgørende del af den socialpolitiske dagsorden kommunalt.

For at styrke den tilgang var der forud for konferencen blevet produceret en informationsfilm, som giver et indblik i de centrale omstændigheder, hvis man ønsker at styrke den frivillige sociale sektor lokalt.

Se mere i filmen her.