Nyhed

Ny inspirationsfolder skal styrke den lokale frivillighed

Frivilligrådet udgiver den 2. juni 2020 en ny inspirationsfolder, som skal give foreninger, organisationer og kommuner bedre indsigt i, hvordan den lokale frivillighed kan styrkes.

”Vi vil med denne inspirationsfolder gerne give frivillige organisationer og kommuner en indsigt i de muligheder, det giver at have et lokalt frivilligråd, så vi i fællesskab kan styrke den lokale frivillighed.”

Sådan skriver Frivilligrådets formand, Mads Roke Clausen, i forordet til den nye inspirationsfolder ”Lokale frivilligråd – kom godt i gang”.

Folderen sigter efter at inspirere til stærkere lokal frivillighed i de danske kommuner. Det kan blandt andet ske gennem flere lokale frivilligråd.

De lokale frivilligråd er – lige som den øvrige del af den frivillige sociale sektor – en fremstrakt hånd til de udsatte mennesker, som har brug for hjælp. Sårbare og udsatte mennesker findes overalt i Danmark, ligesom der landsdækkende er tusindvis af frivillige, som gerne vil støtte og bidrage.

I inspirationsfolderen fremhæves nogle af de vigtigste muligheder, det giver at have et lokalt frivilligråd, så flere udsatte kan få hjælp og gavn af den lokale frivillighed. Derudover kan der hentes svar på de typiske spørgsmål om lokale frivilligråd såsom ”hvad er et lokalt frivilligråd?” og ”hvorfor er det vigtigt at have et frivilligråd i kommunen?”

Folderen kan downloades og læses gratis ved at klikke på knappen herunder.

Læs mere om Frivilligrådets arbejde med lokale frivilligråd ved at klikke på siden nedenfor.

Missing indholdselement.